Ce mai este nou la Kungfu King?

Lumea evolueaza continuu, intr-un ritm foarte rapid. Ca sa fiu sigur ca nu scapati nimic important, am sa va povestesc ce mai este nou la restaurantul meu favorit, Kungfu King. Au ramas la fel de bune curatenia, grija pentru clienti, angajati implicati in meseria lor, bucatari excelenti, grija patronului pentru un bussines bun si dedicat clientilor.

Ce s-a schimbat? MENIUL…..! Nu este vorba despre o schimbare in minus, nu s-a scos nimic…dimpotriva…s-a imbogatit cu noi retete. Iar acest lucru ma face fericit, pentru ca imi ofera posibilitatea sa evit plafonarea culinara…!

Completarile la meniu au vizat toate felurile, de la aperitive la dulciuri. Nu am sa comentez acum apartenenta noilor feluri de mancare la dieta pe care am facut-o acum ceva timp. Voi face acest lucru altadata. Acum va voi dezvalui cateva dintre noile delicii culinare.

La “Aperitive” noutatile sunt spectaculoase. Vinetele vin sub doua forme, “vinete pane” (impreuna cu oua, creveti) si “vinete cu icre”, doua combinatii putin obisnuite pentru noi. Credeti-ma pe cuvant, sunt deosebite, si ne ofera noi perspective asupra acestei legume. Intotdeauna am fost de parere ca vanata nu este destul de prezenta in bucataria noastra, datorita numarului mic de retete. Kungfu King vine cu o solutie, si astept si altele, in viitor. Urmeaza “Vulcan”, un fel pe care eu l-as recomanda ca pe unul de sine statator, impreuna cu o salata, nu doar ca pe un aperitiv, cantitatea si ingredientele determinandu-ma sa gandesc asa. Daca esti un gurmand serios te poti aventura sa consumi acest fel ca aperitiv, urmat de un fel principal. La final “Castraveti picanti”, un mix de castraveti, ardei iuti si carne de pui, foarte interesant. As putea sa mananc dimineata oricare din aceste feluri, si m-as declara multumit. Asa as putea sa imi incep ziua de mancare…!

Sa mergem mai departe. Puiul se prezinta sub variate forme, cum ar fi “Pui Ko” (este un fel spicy) si “Pui Mu Shu”, “Pui cu susan” (aici recomand si o scobitoare, care sa scoata susanul din toate ascunzisurile gurii si dintilor), “Pui Hong Kong” (daca ajungeti prin Hong Kong sa il cautati). Nu uit de “Puiul pane BBQ”, si, preferatul meu, “Aripioare cu tuica”…hac…hac……! “Puiul cu lamaie” taie orice mahmureala, iar “Puiul cu broccoli si ciuperci” poate sa placa si veganilor, daca alungi puiul bagaret…! “Aripioarele cu foi de dafin” sunt mai aproape de bucataria noastra decat este China de Romania (noi suntem mari amatori de foi de dafin in mancare, se stie), iar “Puiul thailandez” ne trimite, macar gustativ, in indepartata Thailanda.

Pentru moment ma opresc aici cu prezentarea noilor feluri, Mi s-a facut foame acum si fug sa pap ceva bun. Voi combina o prtie de “Vinete pane” cu o portie de “Aripioare cu tuica”. Veselie sa fie.